
17
SMÖRGÅSAR
Varför börjar vi en bok om vardagsmat med smörgåsar?
Jo, hemma hos oss finns det få saker som är så vardagliga
som smörgåsar. Vi äter smörgåsar till frukost, kvällsmål,
mellanmål, med soppa – smörgåsar kan man äta när
som helst och till vad som helst. Som de finnar vi är så är
vårt vardagsbröd hemma alltid rågbröd men recepten i
det här kapitlet funkar med vilket bröd som helst (men
med rågbröd blir det garanterat inte fel!).
Gillar du inte rågbröd så kan du testa vårt enkla recept
på lingon- & hasselnötsbröd som vi inleder kapitlet med,
eller fröknäcket på s. 23. Resten av recepten i kapitlet
består av våra favoritpåläggsrecept, men de kan också
användas som tillägg till någon av maträtterna senare
i boken. Nu är det bara att bläddra i boken och börja
kocka!
Anton
LINGON
-
& HASSELNÖTSBRÖD
ÖRTHUMMUS
ÄPPELKOMPOTT
SOJABÖNS
-
& ÄRTPÅLÄGG
SVARTBÖNSPÅLÄGG
FRÖKNÄCKE
SMASHED AVOKADO MED TOMAT OCH CITRON
GETOSTMOUSSE MED VALNÖTTER OCH HALLON
RÖDBETSHUMMUS
KANTARELLSMÖRGÅS MED PEPPARROTSKRÄM
19
21
21
22
22
23
25
25
26
27
17