19
SMÖRGÅSAR
8 SMÅ BRÖD / 30 MIN + 1 H / VEGANSKT
LINGON- &
HASSELNÖTSBRÖD
HÖST
Blanda ihop jäst och rumstempererat vatten i en stor skål.
Tillsätt saltet.
Rör om med en träslev och tillsätt mjölet lite i taget (spara
1 dl av vetemjölet till senare) så att det inte bildas klumpar.
När sleven börjar fastna, lägg den åt sidan och kda med
nderna.
När du tillsatt allt mjöl, knåda i några minuter tills allt
jobbats in i degen.
Mosa lingonen i en matberedare och rör ner dem i
degen tillsammans med olivoljan och de grovt hackade
hasseltterna. Tillsätt det sista av vetemjölet. Häll ut
degen på en mjölad yta och knåda ordentligt i 5 minuter
för att jobba in luft i den.
Dela degen i 8 lika stora bitar och rulla dem med händerna
till små bröd. Lägg bröden på en bakplåt och täck med en
kökshandduk. Låt jäsa 1 timme på ett varmt ställe i köket.
När brödet har jäst ta bort duken och baka i ugnen i
15–20 minuter i 180 °C.
2,5 DL VATTEN
(
37 °C
)
25 G FÄRSK JÄST
1 MSK SALT
4 DL VETEMJÖL
3 DL GRAHAMSMJÖL
2 MSK OLIVOLJA
2 DL LINGON
(
FRYSTA ELLER FÄRSKA
)
100 G HASSELNÖTTER
EXTRA MJÖL FÖR KDNING
Aktiv tid
Passiv tid
Den optimala årstiden
för receptet enligt oss