ll bort kikärtsvattnet (eller spara det till vårt chokladmousse-
recept på s. 188) och lägg ärterna i en matberedare, pressa i
vitlöken och tillsätt alla andra ingredienser.
Mixa på full hastighet i 1 minut tills blandningen är slät. Tillsätt
mera vatten vid behov och salta enligt tycke.
Avnjut på en smörgås eller använd som en dipp för grönsaker!
1 BURK KIKÄRTER I VATTEN
(
230 G AVRUNNEN VIKT
)
1 DL VATTEN
0,5 DL OLIVOLJA
EN HALV KRUKA KORIANDER
EN HALV KRUKA PERSILJA
2 TSK GARAM MASALA
1 KLYFTA PRESSAD VITLÖK
SALT
Skala och hacka äpplena i små kuber, koka dem sedan i en
kastrull i 5–7 minuter tills de blivit mjuka.
Lyft upp äppelbitarna från vattnet med en slev och lägg i en
matberedare.
Skala morötterna och skala och riv ingefäran och lägg till dem i
matberedaren. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills allt
är slätt.
Servera på en skiva bröd eller på morgongröten!
6 SÖTA ÄPPLEN
1 CM INGEFÄRA
3 SMÅ MORÖTTER
1 TSK KANEL
EN SKTT CITRONSAFT
21
SMÖRGÅSAR
FYLLER EN LITEN BURK / 5 MIN / VEGANSKT, GLUTENFRITT
ÖRTHUMMUS
ÅRET OM
FYLLER EN LITEN BURK / 15 MIN / VEGANSKT, GLUTENFRITT
ÄPPELKOMPOTT
HÖST